Moderna оцінила ефективність своєї COVID-вакцини майже в 95%

Читать на русском
Вакцина проти коронавірусу, розроблена американською компанією Moderna, показала 94,5 відсотка ефективності.
фото REUTERS

Вакцина проти коронавірусу, розроблена американською компанією Moderna, показала 94,5% ефективності в ході третьої фази випробувань.

Про це в понеділок, 16 листопада, повідомила пресслужба компанії з посиланням на дані експертів Ради з моніторингу безпеки даних (DSMB), підконтрольній Національному інституту охорони здоров'я (NIH).

З вакциною світ повернеться до звичайного життя наприкінці 2021 року – розробникиВакцина від коронавірусу дозволить світу повернутися до нормального життя вже до кінця наступного року.

Як повідомляється, експериментальна вакцина Moderna Inc на 94,5% ефективна в запобіганні COVID-19, що підтвердили проміжні дослідження.

Зокрема, у випробуваннях в США взяли участь понад 30 тис. осіб, а зараження COVID-19 було виявлено (на проміжному етапі) лише у 95 осіб з них.

При цьому 90 випадків припало на контрольну групу, представникам якої замість вакцини вводилося плацебо. Серед тих, хто дійсно була вакцинований, заразилися лише п'ять осіб, що доводить високу ефективність вакцини, заявили в Moderna.

Крім того, дослідження показало, що новий препарат зберігає свої властивості протягом місяця, якщо його зберігати в звичайних холодильниках, а при кімнатній температурі - протягом 12 годин. Це значно спрощує процес його транспортування в порівнянні з вакциною Pfizer, пише Sky News.

Як пише REUTERS, разом з вакциною Pfizer Inc, США можуть отримати дві вакцини, дозволені для екстреного використання в грудні. Зокрема, до кінця 2020 року Moderna планує випустити 20 млн доз. А в 2021 році компанія розраховує забезпечити випуск від 500 млн до 1 млрд доз вакцини.

Нагадаємо, компанія Moderna стала вже другим виробником ліків в США, який повідомив про високу ефективність COVID-вакцини. Першими були компанії Pfizer і BioNtech.

У МОЗ заявили, що Україна на стадії підписання договорів з Pfizer.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: