Рішення про постачання COVID-вакцини в Україну ухвалять за тиждень

Читать на русском
Орієнтовні дати, кількість і вартість постачання в Україну вакцини від COVID-19 в рамках глобальної ініціативи COVAX стануть відомі 19 листопада.
kmu.gov.ua

Орієнтовні дати, кількість і вартість постачання в Україну вакцини від COVID-19 в рамках глобальної ініціативи COVAX стануть відомі після засідання її правління 19 листопада.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ході брифінгу в Києві в четвер, 12 листопада.

Епідемія COVID-19: чи змінилося ставлення українців до вакцинаціїВакцинація від грипу серед українців не користуватиметься популярністю навіть в умовах пандемії COVID-19, вважає експерт.

За його словами, очікується, що всього Україна отримає 8,5 млн доз вакцини від коронавірусу. Більш докладно стане відомо через тиждень - 19 листопада.

«Україна отримає від COVAX кількість доз для 20% населення (близько 8,5 млн). Перший транш ми очікуємо в обсязі 3%, або 1,25 млн доз. На найближчому засіданні правління COVAX 19 листопада стануть зрозумілі орієнтовні дати поставки, кількості і орієнтовна вартість. Україна отримає або за спеціальною ринковою вартістю або вакцину безкоштовно», - сказав він.

Як відомо, Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX, в рамках якої повинна отримати 8 млн доз вакцини рівними траншами відразу після її реєстрації.

Раніше Ляшко повідомляв, що Україна може отримати вакцину за спеціальною ціною.

Крім того, Україна не виключає можливість закупівлі COVID-вакцини через Бразилію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: