Петиція щодо скасування карантину «вихідного дня» набрала 25 тисяч голосів

Читать на русском

На сайті глави держави Володимира Зеленського створили петицію з вимогою скасувати карантин «вихідного дня».

Петиція з вимогою скасувати карантин «вихідного дня» на сайті президента Володимира Зеленського вже набрала 25 тисяч голосів і тепер останнє слово у цьому питанні за главою держави.

Петицію зареєстровано 10 листопада Катерина Єгорова. Станом на вечір 13 листопада звернення підтримали вже 26 010 осіб, йдеться на сайті Офісу президента.

Електронна демократія: менше одного відсотка петицій до президента отримали відповідьВолодимиру Зеленському подали більше 21 тисячі петицій. Більшість не набрала потрібної для розгляду кількості голосів, на 77 президент відповів.

Автор петиції вважає, що введення таких обмежень не знизить динаміку поширення коронавірусу і матиме катастрофічні наслідки для економічного та культурного життя України.

«Такі обмеження жодним чином не впливають на динаміку поширення хвороби. Введення карантину вихідного дня, в разі затвердження урядом, матиме катастрофічні наслідки для економіки і соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності та закриття», - йдеться в тексті петиції.

На думку автора, введення карантину вихідного дня призведе до звільнення десятків тисяч співробітників, зменшення податкових надходжень і загострення соціальної кризи.

Представники бізнесу та експерти ринку висловлюють категоричний протест ініціативі введення карантину «вихідного дня» і вимагають:

  • не впроваджувати карантин «вихідного дня», а в разі його введення скасувати.

  • скасувати в Києві та інших містах, центрах України заборона на здійснення підприємницької діяльності як в цілому, так і з обмеженням часу.

Нагадаємо, в Україні впровадили карантин «вихідного дня», який триватиме три тижні - до 30 листопада.

Також в країні повернули загальнонаціональний карантин замість кольорового зонування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: