Герасимов не ініціював створення ТСК щодо використання коштів для боротьби з COVID-19

Читать на русском
Жоден нардеп від «Європейської солідарності» не подав проєкту постанови про створення тимчасової слідчої комісії.
solydarnist.org

Співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов провалив обіцянку, що ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії щодо нераціонального використання коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом.

Таку обіцянку він дав 2 червня 2020 року під час брифінгу після погоджувальної ради у парламенті, нагадує «Слово і діло».

«Також ми будемо ініціювати створення тимчасової слідчої комісії щодо фактів неналежного використання коштів, які були виділені парламентом на протидію епідемії коронавірусу, а також вивчення ситуації з тестами», – пообіцяв нардеп.

Нагадаємо, для утворення ТСК необхідно, щоби нардеп чи група парламентаріїв подали проєкт постанови про формування такої комісії. Цей документ має затвердити профільний комітет, а Рада – проголосувати за створення ТСК.

Станом на 9 листопада 2020 року Артур Герасимов не реєстрував жодного проєкту постанови про створення ТСК щодо нераціонального використання коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом. Не надходило подібних законодавчих ініціатив й від його колег із фракції.

31 липня Герасимов заявив, що створенням такої комісії має перейматися вся Верховна рада: «І ще одне завдання парламенту – посилити контроль за діями некомпетентної, дилетантської та схильної до корупції виконавчої влади. І створити ТСК із розслідування витрат зі спеціального антикоронавірусного фонду», – заявив нардеп.

Оскільки Герасимов не доклав жодних зусиль, щоб ініціювати створення ТСК, його обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно із моніторингом «Слово і діло», Артур Герасимов дав 98 зобов'язань, з яких 29 виконав і 15 – провалив. Ще 54 обіцянки Герасимов має реалізувати.

Раніше ми розбиралися, як виконували обіцянки лідери фракцій і груп за підсумками роботи третьої сесії Ради.

Також ми подивились, наскільки в Києві знизився рівень підтримки парламентських партій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: