В Україні почали аудит COVID-фонду

Читать на русском
Державна аудиторська служба почала перевірку Фонду боротьби з коронавірусом. Всі звіти про витрати також доступні на сайті Мінфіну.

Державна аудиторська служба почала перевірку Фонду боротьби з COVID-19.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду в Раді в п'ятницю, 6 листопада.

МОН просить 3 млрд з Фонду боротьби з COVID: як хочуть витратити коштиМОН хоче закупити для шкіл маски і засоби дезінфекції. Для цього з Фонду боротьби з коронавірусом просять 3 млрд.

«Що стосується коштів, які були витрачені з Фонду боротьби з коронавірусом і його наслідками: всі ці цифри можна знайти на сайті Міністерства фінансів, які постійно оновлюються. Тобто, вся інформація про Фонд є абсолютно прозорою і відкритою, оновлюється в постійному режимі, і кожен громадянин України може з нею ознайомитися щодня...Крім того, розпочато аудит так званого коронавірусного фонду Державною аудиторською службою України», - заявив Шмигаль.

Прем'єр додав, що 10,4 млрд грн з Фонду було направлено на підтримку безробітних, виплати за лікарняними для медиків, виплати сім'ям ФОПів, які зупинили свою діяльність на час карантину.

Крім того, на 19 млрд грн профінансовано проєкти з будівництва інфраструктури. Зокрема, за даними «Укравтодору», велике будівництво допомогло залучити 38 тисяч працівників і створити понад 120 тисяч робочих місць в суміжних галузях.

Нагадаємо, раніше Шмигаль повідомляв, що з «антикоронавірусного фонду» направлять 1 мільярд на закупівлю швидких тестів.

А спікер Ради Дмитро Разумков повідомив, чи з'явиться держбюджеті-2021 новий COVID-фонд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: