Підсумки третьої сесії Ради: як виконують обіцянки лідери фракцій і груп

Читать на русском

На початку березня «Слово і діло» склало рейтинг виконання обіцянок лідерами фракцій і груп. Перше місці тоді посів «слуга народу» Давид Арахамія, а останнє – Вадим Рабінович і Юлія Тимошенко. Тепер пропонуємо подивитися, як змінилася розстановка сил наприкінці роботи третьої сесії Верховної ради.

Подивитися, як виконують свої обіцянки всі народні депутати, можна за посиланням. Як аналітики «Слово і діло» відстежують виконання обіцянок політиків, можна прочитати тут.

Давид Арахамія

Давид Арахамія, як і раніше, лідер за кількістю обіцянок серед глав фракцій і груп, також у нього найбільше виконаних зобов'язань. Депутат дав 148 обіцянок (сюди входять програмні і його особисті), виконав – 22 обіцянки (15%), провалив – 17, у процесі виконання залишаються 109.

Практично половина виконаних обіцянок Арахамії – з програми партії «Слуга народу». З останнього, що виконав особисто глава фракції, – підтримав програму дій Кабінету міністрів (а до цього виконав обіцянку відправити її на доопрацювання), підтримав законопроект про земельну реформу, провів у парламенті брифінг щодо ситуації на заводі «Океан».

уобіцянки Арахамії можна подивитися тут.

Тарас Батенко

Співголова групи «За майбутнє» Тарас Батенко на другому місці за рівнем виконання обіцянок, але справа в тому, що обіцянок він дав найменше – лише 29. З них виконав – 4 (14%), провалив – 2.

Батенко, зокрема, виконав обіцянку не голосувати за земельну реформу, а також направити до Конституційного суду подання щодо конституційності змін до регламенту Ради. При цьому зробити все можливе, щоб заблокувати підписання закону про ринок землі, народний депутат не зміг.

Усі обіцянки Батенка можна подивитися в його профілі на сайті.

Ірина Геращенко

Співголова фракції «Європейська солідарність» дала 67 обіцянок, з них виконала 5 (7%), провалила – теж 5, інші в процесі виконання.

Ірина Геращенко виконала обіцянку про те, що фракція зареєструє законопроект про запровадження податку на виведений капітал і вноситиме правки до законопроекту про страхування медиків. Також Геращенко обіцяла, що «Європейська солідарність» підтримає законопроект про банки тільки за деяких умов, умови дотримані не були, але фракція все одно голосувала «за». Тож обіцянки провалені.

Усі обіцянки Геращенко можна подивитися в її профілі на сайті.

Сергій Рахманін

Глава фракції «Голос» дав у парламенті 132 обіцянки, виконав – 9 (6%), провалив – 5, інші ще в процесі.

Порівняно з березнем у Рахманіна мало що змінилося. Він виконав обіцянку про те, що «Голос» не підтримає зміни до бюджету без банківського закону. І провалив програмну обіцянку законодавчо обмежити можливість для олігархів скуповувати землю, а потрібно було всього лише підтримати земельну реформу.

Усі обіцянки Рахманіна тут.

Артур Герасимов

Артур Герасимов всього дав 56 обіцянок, виконав – 3 (5%) і жодної не провалив.

Зокрема, співголова фракції «Європейська солідарність» виконав обіцянку про те, що політична сила підтримає банківський закон і вноситиме зміни до законопроекту про страхування медиків.

Усі обіцянки Герасимова можна подивитися в його профілі.

Юлія Тимошенко

У лідера фракції «Батьківщина» ще чотири місяці не було жодної виконаної обіцянки, а зараз їх уже 5 і 10 провалених.

Тимошенко виконала обіцянки про те, що фракція підтримає відставку Якова Смолія з посади голови Нацбанку, внесе законопроект про виділення коштів на подолання наслідків повені в Карпатах. Більшість провалених обіцянок нардепа – програмні.

Весь перелік обіцянок Тимошенко можна подивитися тут.

Юрій Бойко

Співголова фракції «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко всього дав 116 обіцянок, виконав – 6 (5%), провалив – 8.

Фракція рідко голосує за внесені до парламенту законопроекти, тому Бойко виконав обіцянку про те, що ОПЗЖ не підтримуватиме банківський законопроект і зміни до державного бюджету. Але з цієї ж причини провалив обіцянки щодо фінансування медицини.

Обіцянки Бойка можна відстежувати тут.

Віктор Бондар

Співголова групи «За майбутнє» дав 42 обіцянки, виконав – 2 (5%), провалив – теж 2.

Наприкінці березня Бондар провалив обіцянку зберегти мораторій на продаж землі – народний депутат не брав участі в голосуванні за земельну реформу.

Усі обіцянки Бондаря можна подивитися в його профілі на сайті.

Олег Кулініч

Голова депутатської групи «Довіра» Кулинич дав 45 обіцянок, виконав – 2 (4%) і жодної не провалив.

Відстежити обіцянки Кулініча можна в його профілі на сайті.

Вадим Рабінович

Співголова фракції «Опозиційна платформа» дав 97 обіцянок, виконав лише 2 (2%) і провалив – 21.

Зокрема, Рабінович не виконав обіцянку знизити ціну на газ для населення в 4 рази, взяти участь у параді перемоги в Москві, ігнорувати заходи за участю прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у кожній області встановити дошку ганьби з іменами тих, хто голосував за продаж землі.

Інші цікаві обіцянки Рабіновича – тут.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» порахувало, скільки обіцянок дали нардепи за час роботи трьох сесій парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: