Разумков повідомив, коли Рада розгляне законопроект про відновлення е-декларування

Читать на русском
Законопроект про відновлення е-декларування, автором якого є спікер Дмитро Разумков, Рада розгляне на наступному пленарному тижні.
фото LIGA.net

Законопроект №4304 «Про відновлення дії окремих положень закону України «Про запобігання корупції» та Кримінального кодексу України» парламент розглядатиме на наступному пленарному тижні.

Про це повідомив спікер Ради Дмитро Разумков під час сьогоднішнього засідання парламенту.

Відновлення е-декларування: що передбачає новий законопроєктВерховна рада може ухвалити закон, який поверне електронне декларування в первинному вигляді.

Зокрема, Разумков вирішив пояснити, чому Верховна рада сьогодні не голосуватиме за законопроект №4304 про відновлення е-декларування, який раніше схвалив профільний комітет ВР і рекомендував ухвалити його за основу і в цілому.

«Після того, як профільний комітет його розглянув і запропонував прийняти за основу та в цілому, один з наших колег - Олександр Дубінський - вніс альтернативний законопроект №4304-1», - сказав Разумков.

Він пояснив, що, згідно з регламентом, Рада не може порушити закон і сьогодні розглянути законопроект №4304, оскільки немає висновку профільного комітету щодо альтернативного законопроекту Дубінського.

«Я думаю, що ми скоротимо терміни, і розглянемо цей законопроект на наступному пленарному тижні. З іншим пакетом законопроектів, які також важливі для врегулювання цієї кризи (щодо рішення КСУ - ред.)», - додав Разумков.

Скорочення термінів підготовки до першого читання законопроектів №4304 і 4304-1 підтримали 292 нардепа.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Також вони позбавили повноважень НАПК.

Президент Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад КСУ. А спікер Ради Дмитро Разумков зареєстрував проєкт закону, який дозволить відновити е-декларування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: