Апеляція ВАКС відмовила САП в заочному арешті підозрюваного у справі Онищенко

Читать на русском
Антикорупційний суд двічі відмовив детективу та прокурору у обранні заочного запобіжного заходу підозрюваному.
Сергій Кабаєв

Апеляційна палата відмовилася заочно взяти під варту Сергія Кабаєва, який є підозрюваним у «газовій справі», організованої колишній народним депутатом Олександром Онищенком.

Таке рішення 13 жовтня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

12 червня слідча суддя ВАКС Наталія Мовчан відмовила НАБУ і САП в заочному арешті Кабаєва, попри його переховування від слідства з 2016 року та направлення підозри поштою. Вона вказала, що у матеріалах справи відсутні відомості про вручення підозри поштовим відправленням. Крім того, враховуючи, що органом досудового розслідування здобуто відомості про переховування Кабаєвим на території Росії та в Криму, до матеріалів клопотання не додано даних про направлення повідомлення про підозру шляхом використання міжнародної правової допомоги. Тому вона відмовила.

Не погодившись з таким рішенням, прокурор САП його оскаржив. Однак апеляційна палата ВАКС скаргу прокурора залишила без задоволення. Причини такого рішення поки невідомі.

Як відомо, за версією слідства, Кабаєв брав участь у злочинній організації, створеній Онищенком, та вчинив низку кримінальних правопорушень проти громадської безпеки, власності та у сфері господарської діяльності.

Нагадаємо, ВАКС дозволив заочно судити екснардепа Онищенка. У грудні 2019 року екснардепа затримали в Німеччині і відправили під варту.

Проте пізніше німецька сторона відмовила Україні в екстрадиції Онищенка. Водночас самому екснардепу не надали політичний притулок у Німеччині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: