НАЗК припиняє перевірки в «Укравтодорі» та «Енергоатомі»

Читать на русском
НАЗК припиняє перевірки в Укравтодорі, Енергоатомі, у Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами та Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини.
Фото з відкритих джерел.

Національне агентство з питань запобігання корупції припиняє перевірки в «Укравтодорі», «Енергоатомі», у Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами та Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Як повідомляє пресслужба НАЗК, відповідно до рішення Конституційного суду України від 27 жовтня 2020 року №13-р/2020 НАЗК позбавлено права проводити перевірки організації роботи із запобігання і виявлення корупції.

Антикорупційна реформа VS рішення КСУ: від любові до ненавистіЗа останні шість років КСУ неодноразово скасовував окремі положення деяких антикорупційних законів. Ми дослідили, яких саме.

По словам голови НАЗК Олександра Новікова,це ще один із наслідків, які завдало рішення Конституційного Суду антикорупційній інфраструктурі в Україні.

Нагадаємо, сьогодні спікер парламенту Дмитро Разумков зібрав керівництво фракцій. Зокрема, мова йшла про повернення в законодавство е-декларацій.

27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Національне агентство по запобіганню корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

Пізніше президент своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо відновлення довіри до конституційного судочинства.

Також Зеленський подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Як відомо, в Україні реформування антикорупційного законодавства триває з 2014 року. «Слово і діло» вивчило, як проходив цей процес, та які рішення ухвалював КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: