НАЗК відновило доступ до реєстру декларацій

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції відновило доступ до Єдиного державного реєстру електронних декларацій.
Фото з відкритих джерел

Національне агентство з питань запобігання корупції відновило доступ до Єдиного державного реєстру електронних декларацій.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК у Facebook.

У повідомленні зазначається, що відновлення доступу відбулося завдяки розпорядження Кабміну, яке зобов’язало Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечити відкритий цілодобовий доступ до публічної частини реєстру декларацій.

НАЗК викликало суддів КСУ для дачі пояснень про конфлікт інтересівАнтикорупційна агенція викликала до себе суддів Конституційного суду для дачі пояснень про можливий конфлікт інтересів.

Це рішення також дозволить НАЗК проводити спеціальні перевірки та розблокує призначення керівників в органи влади та місцевого самоврядування.

«Це перший крок до відновлення ефективної системи запобігання корупції в Україні. Це важливий сигнал від Президента та Уряду, що попри намагання Конституційного Суду узурпувати владу в країні, антикорупційна система не має бути зруйнована на догоду ворогам України», - зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Через це у НАЗК заявили про закриття реєстру декларацій. Пізніше КМУ прийняв розпорядження про відновлення доступу до нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: