У Мін'юсті озвучили терміни відновлення роботи НАЗК

Читать на русском
У Мін'юсті запевнили, що відновити повноцінне функціонування Національного агентства по запобіганню корупції та системи електронного декларування можна за кілька місяців.
Українські новини

У Мін'юсті запевнили, що відновити повноцінне функціонування Національного агентства по запобіганню корупції та системи електронного декларування можна за кілька місяців.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю виданню НВ.

Також чиновник зазначив, що для цього необхідно забрати у НАЗК повноваження з контролю суддів.

За словами Малюськи, зараз у міністерства є конкретне бачення того, як відновити роботу системи е-декларування в тому вигляді, в якому вона працювала до рішення Конституційного суду. Перший крок - прибрати на законодавчому рівні повноваження НАЗК щодо суддів.

«Тоді НАЗК буде повноцінно функціонувати, виконуючи свої обов'язки щодо всіх інших (а чиновників набагато більше, ніж суддів). Набуття чинності цього закону дозволить розблокувати роботу НАЗК і відкрити доступ до реєстру декларацій», - пояснив він.

Також у міністерстві хочуть створити окремий орган у судовій системі, який би контролював суддів для запобігання корупції.

«У кілька місяців (створення такого органу - ред.) Не вкладеться. А щодо всіх інших чиновників, включаючи топчиновників Кабміну або Верховної ради, - це можна зробити за кілька місяців», - підкреслив Малюська.

Нагадаємо, судді КСУ 27 ​​жовтня на закритому засіданні визнали неконституційним кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

У НАБУ заявили, що через рішення КСУ доведеться закрити більше сотні проваджень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: