Кабмін зобов'язав НАЗК відновити доступ до реєстру декларацій

Читать на русском
Кабмін схвалив розпорядження, яким зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадян до реєстру декларацій чиновників.
Українські новини

Кабмін схвалив розпорядження, яким зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадян до реєстру декларацій чиновників.

Про це повідомив у Telegram міністр Кабміну Олег Немчинов.

За інформацією чиновника, відповідне рішення було схвалене сьогодні під час засідання РНБО.

Скандальне рішення КСУ: як відреагує Захід на скасування електронного декларуванняЕксперти зазначають, що Україна відійшла від зобов’язань перед ЄС боротися з корупцією. Києву про це скажуть, проте наскільки будуть критичними наслідки — прогнозувати зарано.

«На позачерговому засіданні уряду за участю президента Володимира Зеленського на виконання рішення РНБО прийняли розпорядження, яким зобов'язали НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників і забезпечити механізм їхньої спецперевірки!», - написав Немчинов.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

У НАБУ заявили, що через рішення КСУ доведеться закрити більше сотні проваджень в яких розслідують внесення недостовірних відомостей в е-декларації. У НАЗК повідомили, що реєстр електронних декларацій вже закритий.

У ЄС заявили, що вважають рішення КСУ підставою для припинення безвізу. Однак в Кабміні цю версію відкинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: