Глава КСУ прокоментував призначення Ситника

Читать на русском
Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника призначили за допомогою неконституційних законів.
Фото: КСУ Facebook

Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника призначили незаконно за допомогою неконституційних законів.

Про це заявив глава Конституційного суду України Олександр Тупицький під час брифінгу в п'ятницю, 30 жовтня.

ОАСК проти НАБУ: нові рішення скандального судуОкружний адмінсуд столиці вчергове став головним ньюзмейкером тижня, ухваливши рішення про усунення керівника Національного бюро від посади.

Зокрема, він вирішив прокоментувати ситуацію, яка виникла навколо Ситника.

«Справа не в Ситнику - він заручник ситуації, тому що призначався незаконним способом. Петро Порошенко діяв тим же способом, який був можливий в післяреволюційний період. Країна не може жити з частково або повністю неконституційними законами. Це все буде приводити до того, що такі справи будуть потрапляти до суду», - зазначив Тупицький.

Нагадаємо, в серпні цього року Конституційний суд визнав незаконним указ Петра Порошенка про призначення Ситника директором НАБУ. На думку суду, президент за Конституцією не має таких повноважень.

На цьому тижні ОАСК зобов'язав Міністерство юстиції видалити з реєстрів інформацію про те, що Артем Ситник є директором НАБУ.

В Офісі президента відреагували на рішення ОАСК щодо Ситника. А в Мін'юсті пояснили, чому не можуть виконати вимогу ОАСК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: