Справа порту «Південний»: підозрювану відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув чергове клопотання детектива Національного бюро погодженого з прокурором про обрання запобіжного заходу.

Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт ще одну підозрювану у справі завдання державному підприємству «Морський торгівельний порт «Південний» понад 47 млн грн збитків.

Таке рішення слідча суддя ВАКС ухвалила 29 жовтня, повідомляє пресслужба суду.

«29 жовтня слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та обрав підозрюваній у справі ДП «МТП «Південний» запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Термін дії – до 26 грудня включно», – інформують у суді.

Також, як вказує ВАКС, на підозрювану покладено наступні процесуальні обов'язки: носити електронний браслет; прибувати за вимогою; не відлучатися із міста Южне Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з підозрюваними та іншими особами.

За інформацією «Слово і діло», суд відправив під домашній арешт фінансового директора приватної компанії Ольгу Шарапову.

Раніше у цій справі суд заарештував бізнесмена Микиту Жеребцова з альтернативою застави 4,2 млн грн. Також ВАКС заарештував першого заступника директора порту «Південний» Романа Інде із альтернативою 27 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру першому заступнику керівника порту «Південний» та ще десятьом особам у завданні держпідприємству понад 47 млн грн збитків. Слідство встановило, що Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії Жеребцовим впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі – від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: