Справа порту «Південний»: суд зобов'язав САП розглянути клопотання

Читать на русском
Верховний суд не побачив підстав для розгляду скарги антикорупційного прокурора на рішення суду про відмову відкрити провадження.

Верховний суд не захотів розглядати скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову відкрити провадження за її скаргою на рішення суду про зобов'язання прокурора розглянути клопотання у кримінальному провадженні щодо заволодіння 152 мільйонами гривень морського торговельного порту «Південний».

Таке рішення 12 червня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, ще 20 лютого слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін зобов'язав САП розглянути клопотання адвоката першого заступника керівника порту «Південний» Романа Інде про надання для ознайомлення матеріалів провадження, що стосується підстав для вилучення в нього блокноту під час обшуків детективів Національного антикорупційного бюро. Не погодившись з таким рішенням, прокурор САП подав скаргу, проте Київський апеляційний суд відмовив у відкритті провадження за нею.

У зв'язку з цим, САП подала касацію. Однак Касаційний кримінальний суд також не побачив підстав для відкриття провадження за скаргою.

Нагадаємо, 23 травня НАБУ проводило обшук у порту «Південний». Пізніше в самому порті розповіли про слідчі дії. Водночас журналіст «Слова і Діла» дізнався деталі справи, в межах якої проводили обшук у порту «Південний».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: