ВАКС заарештував першого заступника директора порту «Південний»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання детектива Національного бюро погодженого з прокурором про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Вищий антикорупційний суд взяв під варту першого заступника директора державного підприємства «Морський торгівельний порт «Південний» Романа Інде, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у нанесенні понад 47 млн грн держпідприємству.

Таке рішення 29 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС Оксана Олійник, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Клопотання детектива – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Романа Інде запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Визначити Роману Інде заставу розміром 21 млн грн», – оголосила суддя Олійник.

Раніше у цій справі суд заарештував бізнесмена Микиту Жеребцова з альтернативою 4,2 млн грн.

Як відомо, слідство встановило, що Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії Жеребцовим впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі – від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру першому заступнику керівника порту «Південний» та ще десятьом особам у завданні держпідприємству понад 47 млн грн. Раніше в межах цієї справи 23 травня 2018 року НАБУ провело обшук у порту «Південний». Після цього в порту «Південний» розповіли про обшуки НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: