НАБУ повідомило про підозру заступнику директора порту «Південний» (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку затримали колишнього та чинного заступників керівника морського торговельного порту.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру та затримали чинного, а також колишнього заступника директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний», яких підозрюють у причетності до заволодіння понад 47 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«27 жовтня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, через яку ДП «МТП «Південний» зазнало понад 47 млн грн збитків. Серед організаторів схеми – чинні та колишні посадовці ДП «МТП «Південний». Йдеться про: одного з заступників директора ДП «МТП «Південний»; ексзаступника директора ДП «МТП «Південний»; сімох колишніх директорів комерційних компаній та двох співробітниць комерційних компаній», – інформують у відомстві.

За інформацією журналіста «Слово і діло», затримали першого заступника директора МТП «Південний» Романа Інде.

Слідство встановило, що Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі – від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Нагадаємо, в межах цієї справи 23 травня 2018 року НАБУ провело обшук у порту «Южний». Окрім самого держпідприємства, за інформацією з власних джерел, детективи обшукували й квартири деяких фігурантів розслідування. В одного з них вилучили мобільні телефони та ноутбуки. Раніше в порту «Южний» розповіли про обшуки НАБУ. Тоді ж слідство припускало, що дії посадовців порту «Южний» завдали понад 152 млн грн збитків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: