КСУ заявив про тиск з боку НАБУ і НАПК

Читать на русском
КСУ заявив про тиск з боку НАБУ, НАПК і окремих політиків та вирішив повідомити про це президента Володимира Зеленського.
фото Радіо Свобода

Конституційний суд звернувся до президента України, прем'єр-міністра та голови Ради з приводу тиску на суддів з боку антикорупційних органів і політиків.

Відповідну заяву КСУ було оприлюднено в середу, 28 жовтня.

КСУ скасовує «недостовірне декларування»: що далі?Які наслідки матиме рішення Конституційного суду щодо декриміналізації статті про недостовірне декларування.

У ньому судді звертаються до президента України Володимира Зеленського, голови Верховної ради Дмитра Разумкова і прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і заявляють про тиск з боку органів держвлади.

«Конституційний Суд України упродовж кількох місяців перебуває під постійним тиском органів державної влади, зокрема Національного агентства з питань запобігання корупції України, Національного антикорупційного бюро України та деяких політиків. Незаконний вплив чиниться як на окремих суддів Конституційного Суду України так і Суд в цілому з метою зупинки його роботи, підриву авторитету та втрати суспільної довіри», - заявили в КСУ.

У судовій інстанції нагадали, що відповідно до частини 2 статті 149 Конституції України, статті 24 закону «Про Конституційний Суд України» вплив на суддю КСУ будь-яким способом забороняється.

В КСУ також додали, що, незважаючи на звинувачення в упередженості і заангажованості, розповсюдження компрометуючої інформації та загрози, суд і надалі буде працювати незалежно і в інтересах українського народу.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

На рішення КСУ відреагували в Офісі президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: