В ОПУ відреагували на рішення КСУ щодо Ситника

Читать на русском
В Офісі президента вважають, що Конституційний Суд дав оцінку управлінським рішенням попереднього президента Петра Порошенка, а не оцінку якості роботи НАБУ.
фото з відкритих джерел

Конституційний Суд дав оцінку управлінським рішенням п'ятого президента України Петра Порошенка, а не оцінку якості роботи НАБУ і його директора Артема Ситника.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ОПУ в суботу, 29 серпня.

У Зеленського пояснили, чому зараз не можуть замінити Ситника в НАБУАртем Ситник продовжить керувати НАБУ, незважаючи на рішення КСУ про незаконне призначення його на цю посаду.

Так, в Офісі президента заявили, що приймають до відома рішення Конституційного Суду про неконституційність указу попереднього президента про призначення директором НАБУ Артема Ситника.

«Згідно з цим рішенням, як ми його розуміємо, судді констатували, що непродумана, поспішна, а часто - спекулятивна тодішня практика кадрових призначень, яка йшла врозріз з Конституцією України при формуванні найважливішого елемента антикорупційної архітектури в країні, призвела до необхідності ухвалити конкретне правове рішення про неконституційність», - йдеться в повідомленні.

В офісі вважають, що КСУ дав оцінку управлінським рішенням щодо кадрових призначень, а не оцінку якості роботи самого НАБУ.

«Тим більше в рішенні чітко підкреслено, що сам факт неконституційності призначення директора НАБУ, на думку КС, не скасовує дійсності і спроможності самого Національного антикорупційного бюро України», - відзначили в пресслужбі.

В ОПУ підкреслили, що в зв'язку з цим рішенням Конституційного Суду і з колізією щодо можливої ​​втрати повноважень директором Бюро, чекають від виконуючого його обов'язки ефективної реалізації антикорупційної політики в період до обрання на чесному і прозорому конкурсі нового керівника.

У Зеленського також висловили впевненість в тому, що НАБУ залишиться стрижневим правоохоронним органом, який поліпшить якість державної антикорупційної політики.

Нагадаємо, КСУ визнав неконституційним указ п'ятого президента Петра Порошенка про призначення Артема Ситника директором НАБУ.

У НАБУ прокоментували рішення КСУ щодо Ситника

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: