У Білорусі оголосили народний ультиматум Лукашенку

Читать на русском

26 жовтня білоруси виходять на протести. У країні починаються страйки. Раніше лідер опозиції Світлана Тихановська оголосила Олександру Лукашенку народний ультиматум.
Фото - news.tut.by

У понеділок, 26 жовтня, білоруси виходять на протести, у країні починаються страйки. Раніше лідер опозиції Світлана Тихановська оголосила Олександру Лукашенку народний ультиматум.

У деяких частинах Мінська зранку тривають ланцюги солідарності та перекриття доріг.

На Мінському тракторному заводі робітники йдуть колоною по цехах, збирають людей на страйк. Адміністрація розпорядилася закривати цехи перед колоною, повідомляє TUT.BY.

Також у головному корпусі Білоруського державного університету почався сидячий страйк. У ньому вже беруть участь близько 100 осіб.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

На підприємстві «Гродно Азот» кілька цехів не прийняли зміну. Люди приходять на підтримку тих, хто залишилися біля нової прохідної, але на території заводу. Міліція Білорусі вже затримала частину учасників страйку на підприємстві.

Нагадаємо, лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська раніше заявила, що до 25 жовтня Лукашенко повинен піти у відставку, інакше в країні почнеться загальнонаціональний страйк.

Раніше вона заявляла, що Олександр Лукашенко має постати перед судом через масові побиття демонстрантів.

Як відомо, 14 серпня ЦВК Білорусі оголосила офіційні результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80,1% голосів, тоді як Світлана Тихановська - 10,1%.

Опозиція і громадськість не визнали результатів ЦВК, через що в Білорусі тривають протести.

«Слово і діло» вивчило, куди їдуть від репресій публічні білоруси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: