Опозиції Білорусі вручили премію Сахарова

Читать на русском
Конкурентами білоруської опозиції в короткий список премії були екоактивісти з міста Ель-Гуапіноль в Гондурасі та архієпископ Мосула (Ірак).
фото Белта

Опозиції Білорусі вручили премію За свободу думки імені Андрія Сахарова за 2020 рік.

Про це сьогодні, 22 жовтня, заявив голова Європейського парламенту Давид Сассолі на пленарній сесії у Брюсселі, повідомляє Белта.

«Для мене велика честь оголосити, що жінки та чоловіки демократичної опозиції в Білорусі стали лауреатами премії Сахарова 2020 року. На їхньому боці те, що грубій силі ніколи не перемогти: правда. Не відмовляйтеся від своєї боротьби. Ми на вашому боці», - сказав Сассолі.

Криза в Білорусі: чи є ризик збройного загострення ситуаціїНа сьогодні фактична влада Білорусі залякує демонстрантів, й силовики не будуть застосовувати зброю проти людей, вважає експерт.

Лауератом премії названа «демократична опозиція в Білорусі, яку представляє Координаційна рада». Серед переможців-опозиціонерів - Світлана Тихановська, письменниця і нобелівський лауреат Світлана Алексієвич, активісти Марія Колесникова, Ольга Ковалькова, Вероніка Цепкало.

Конкурентами білоруської опозиції в короткий список премії були екоактивісти з міста Ель-Гуапіноль в Гондурасі та архієпископ Мосула (Ірак). Нагорода буде вручена в резиденції Європарламенту в Брюсселі 16 грудня.

Нагадаємо, 17 жовтня в Мінську відбулися жіночий марш і марш студентів. Близько 40 осіб затримали силовики.

Раніше міліція Мінська заявила про готовність застосувати бойову зброю щодо мітингувальників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: