США закликають РФ виконати Мінські угоди та вивести війська з України

Читать на русском
Сполучені Штати Америки закликають керівництво Російської Федерації виконати свої зобов'язання у рамках Мінських домовленостей та повністю вивести війська з території України.
Фото: VOA

Сполучені Штати Америки закликають керівництво Російської Федерації виконати свої зобов'язання у рамках Мінських домовленостей та повністю вивести війська з території України.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, пише Укрінформу.

За його словами, протягом останніх кількох місяців на Сході України порушень перемир’я стало в рази менше. І тепер сторонам необхідно перейти до наступних кроків для припинення конфлікту.

«Будь-яке припинення вогню має привести до прогресу в наступних кроках до припинення самого конфлікту. Все ще існують інші загрози безпеці, і багато ще потрібно зробити задля мирного врегулювання. Ми закликаємо Росію виконати свої «мінськ» зобов'язання та вивести свої сили й озброєння з України», - заявив Гілмор.

Він висловив сподівання, що Росія конструктивно співпрацюватиме з Україною та ОБСЄ для ухвалення конкретних рішень у таких питаннях, як розмінування, відкриття нових КПВВ, нових ділянок розведення та проведення взаємного обміну утримуваними особами.

«Ми часто говоримо про те, що Росія повинна відповідати політичній волі, яку проявляє Україна, що Росія повинна припинити своє перешкоджання на мирних переговорах. І я б хотів запитати російський народ: а яку користь вам дали шестирічні - провальні - зусилля вашого уряду з розбудови імперії на сході України?», - підсумував Гілмор.

Нагадаємо, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів про стратегію реінтеграції Донбасу.

Також ми писали, що Україна не буде вносити зміни до Конституції про особливий статус Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: