Путін і Макрон обговорили Мінські угоди

Читать на русском
Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон в ході бесіди по телефону обговорили врегулювання кризи на сході України.

Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон в ході бесіди по телефону обговорили врегулювання кризи на сході України.

Про це повідомила пресслужба Кремля.

Політики вказали на необхідність відведення сил і засобів на двох ділянках лінії зіткнення у населених пунктів Золоте і Петровське. Також необхідно реалізувати в законодавстві України «формулу Штайнмаєра».

«Від Києва потрібна безумовна реалізація всіх домовленостей, досягнутих в «нормандському форматі» і в контактній групі», - йдеться в повідомленні.

«Під час обговорення можливості проведення чергового саміту «нормандської четвірки» президент Росії знову акцентував доцільність його ретельної підготовки, що дозволило б виробити нові кроки в контексті повного виконання Мінських угод», - наголошується на сайті Кремля.

1 жовтня контактна група по Донбасу в Мінську підписала «формулу Штайнмаєра», що передбачає проведення місцевих виборів і надання регіону особливого статусу. Крім того, була узгоджена дата відведення сил.

9 жовтня президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови обговорили саміт «нормандської четвірки» і прийшли до висновку, що всі умови для його проведення вже виконані, однак розведення військ так і не відбулося.

18 жовтня в ФРН заявили, що переговори про саміт лідерів країн «нормандського формату» тривають, однак дати зустрічі поки немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: