Україна не буде вносити зміни до Конституції щодо статусу Донбасу – Резніков

Читать на русском
Україна не буде вносити зміни до Конституції про особливий статус Донбасу. Дана позиція залишається незмінною.

Україна не буде вносити зміни до Конституції про особливий статус Донбасу. Дана позиція була озвучена президентом і залишається незмінною.

Про це заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, перший заступник голови делегації Тристоронньої контактної групи Олексій Резніков в п'ятницю, 18 вересня, під час години запитань до уряду в Раді.

Мінські переговори: на що українська делегація пропонує замінити «особливий статус» ДонбасуУ разі досягнення компромісу щодо ініціативи про особливості режиму управління на території ОРДЛО Україні не потрібно буде вносити зміни до Конституції, вважає експерт.

«Президент України під час грудневого саміту минулого року лідерів нормандського формату в Парижі дав чітке розуміння, що ніяких змін до Конституції України про включення туди якогось особливого статусу не буде, і це виключено. Також президент неодноразово говорив, що Мінські угоди вимагають змін. Це ті позиції, які ми відстоюємо в ТКГ», - сказав віцепрем'єр.

Резніков додав, що переговори проходять складно, а опоненти «грають не за правилами». При цьому підкреслив, що одним з останніх придбань став тривалий режим тиші, який триває вже сім тижнів.

Крім того, Резніков підкреслив, що ТКГ не приймає рішень щодо виборів на Донбасі.

«ТКГ не приймає рішень, ТКГ є тільки логістичним майданчиком для узгодження деталей і домовленостей, які досягаються лідерами «Нормандського формату». Рішення приймається тільки президентом і парламентом України», - додав віцепрем'єр.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що ТКГ не може завершити війну на Донбасі.

в той же час в ЦВК повідомляли, що в цьому році вибори на Донбасі провести вже неможливо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: