Зеленський назвав граничне число COVID-хворих для медсистеми

Читать на русском
Медична система в Україні здатна витримати не більше 15 тисяч нових випадків коронавірусу на день.
president.gov.ua

Медична система в Україні здатна витримати не більше 15 тисяч нових випадків коронавірусу в день.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам у четвер, 22 жовтня, передає пресслужба ОПУ.

Лікування від COVID-19: чи достатньо грошей в медицині для надання допомоги пацієнтамВ умовах дефіциту фінансування охорони здоров'я безкоштовні медичні послуги залишаться на папері, вважає експерт.

«Місяць тому ми вважали, що при 9,5 тисячах хворих на день наша медицина зупиниться - не вистачатиме ліжок в інфекційних лікарнях і медиків ... На сьогодні міністр Степанов правий, що при 15 тисячах ми можемо ввести локдаун», - сказав Зеленський.

За його словами, одним з ключових факторів є наявність лікарів, які зможуть надавати допомогу хворим. Їх кількість намагаються збільшити шляхом перепрофілювання відділень медзакладів і залучення інтернів та студентів, зазначив глава держави.

«Ми не можемо перепрофілювати всю медичну систему України під хворих на COVID-19. Не можуть мільйони лікарів несподівано з'явитися в Україні. Це велика проблема, і саме тому ми звертаємося до людей - ми розуміємо втома, але носіть, будь ласка, маски - не тільки для себе, але і для свого оточення», - додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський заявив, що жорсткий карантин в Україні запроваджувати не будуть, оскільки він повністю зупинить економіку.

В Україні сьогодні вперше зафіксували понад 7 тисяч випадків COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: