Близько 80% хворих на коронавірус одужують на першій стадії - інфекціоніст

Читать на русском
Більшість хворих на коронавірус одужують на першій стадії захворювання - розповіла інфекціоніст Ольга Голубовська. За її словами, цей вірус не можна порівнювати з грипом.

Близько 80% хворих на коронавірус одужують на першій стадії захворювання.

Про це розповіла на брифінгу інфекціоніст Ольга Голубовська, назвавши три фази розвитку коронавірусу.

За її словами, цей вірус не можна порівнювати з грипом.

«Нічого спільного з грипом ця хвороба не має. Ні щодо навантаження на систему охорони здоров'я, ні щодо наслідків для хворого. Коронавірусна інфекція - це тривале захворювання», - сказала інфекціоніст, яку цитує «РБК-Україна».

Також Голубовська розповіла про три етапи розвитку COVID-19:

  • 1 етап - це перший тиждень захворювання, коли хворі себе почувають, в основному, практично здоровими. У 80% людей захворювання і закінчується на цій стадії. Пацієнти повинні звертатись до лікаря, пити вітаміни. Інфекціоніст закликала не приймати антибактеріальні і гормональні препарати;

  • 2 етап - у цій фазі від 10 до 30% хворих. Лікування спрямоване на стримування «шторму» імунної системи. Триває ця фаза до трьох тижнів. Застосовують всі методи лікування;

  • 3 етап - «постковідний синдром». Пацієнтам потрібно перебувати під наглядом. Людина може до місяця перебуває на лікарняному після одужання.

Як ми писали раніше, в Україні за добу підтвердили 7053 нових випадків коронавіруса, зафіксовано 116 летальних випадків, 2679 пацієнтів одужали.

У світі з початку пандемії зафіксовано вже понад 41,5 млн випадків інфікування коронавірусом, з яких 1 136 254 закінчилися летально.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: