Друга хвиля коронавірусу: чи витримає медична система чергові антирекорди

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що у лікарнях, які займаються лікуванням пацієнтів з коронавірусом, на сьогодні завантажено майже 54% виділених для цих цілей ліжок. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько висловив думку, що наразі задля попередження повного локдауну треба розробляти альтернативні сценарії, проте варто враховувати і можливі маніпуляції даними, і психологічну виснаженість населення.

«Локдауну на рівні країни не буде. Це навряд. Але на місцевому рівні – цілком можливо. Й ідея адаптивного карантину в тому, щоб по регіонам вводити обмеження. Це дозволяє локалізувати захворювання, і ми бачимо певні результати. Але, якщо приріст буде продовжуватися, не витримає не тільки медична система, а й економіка», - сказав Цибулько.

Цибулько зауважив, що навіть в умовах погіршення ситуації у населення немає економічного ресурсу дотримуватися жорстких обмежень.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 3771 людиниЗа минулу добу коронавірус в Україні виявили у 3771 людини, зафіксовано 33 летальних випадки, 1145 пацієнтів одужали.

«Треба враховувати, що для цих цілей може бути певне маніпулювання й багато пропаганди, але й люди навряд чи будуть дослухатися. Справа в тому, що люди вичерпали свої резерви й мова йде вже не просто про збереження здоров’я, а про виживання», - сказав експерт.

Цибулько додав, що з кожним днем, окрім приросту реальних випадків захворювання на коронавірус, збільшується психологічна виснаженість від епідеміологічної ситуації загалом. «Люди вже перейшли певну межу страху й економічний фактор також змушує ігнорувати небезпеку, бо люди збідніли за цей час», - відзначив він.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 3771 людини, зафіксовано 33 летальних випадки, 1145 пацієнтів одужали.

У МОЗ повідомляли, що завантаженність ліжок для COVID-хворих продовжує зростати і вже становить майже 54%.

При цьому ВООЗ прогнозує, що в Україні незабаром буде до 7-9 тисяч випадків коронавірусу щодня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: