Катастрофа АН-26: в уряді назвали причину

Читать на русском
Одними із основних причин катастрофи літака АН-26, яка сталася 25 вересня біля Чугуєва на Харківщині, є помилка пілотів та несправність системи граничного регулювання температури.
Фото: РБК

Одними із основних причин катастрофи літака АН-26, яка сталася 25 вересня біля Чугуєва на Харківщині, є помилка пілотів та несправність системи граничного регулювання температури.

Про це заявив голова урядової комісії з питань розслідування катастрофи АН-26, віце-прем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв’ю виданню «РБК-Україна».

За його словами, комісія закінчила проведення розслідування причин авіакатастрофи. Попередній звіт про результати своє роботи вона схвалила 22 жовтня. Наступного тижня цей документ буде оприлюднено на засіданні Кабміну.

«Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних сил до бригади, де сталася ця трагедія», - повідомив віце-прем'єр-міністр.

За його словами, були встановлені як основні причини катастрофи, так і побічні. Так, серед низки причин є як помилки пілотів, так і технічні несправності літака, а саме відмова системи ПРТ-24 (т.з. система граничного регулювання температури – ред.).

Урядовець зазначив, що ця технічна несправність призвела до позаштатної ситуації на борту, але не повинна була привести до краху літака. При цьому людський фактор зіграв не останню роль.

Нагадаємо, військовий літак АН-26 зазнав аварії біля Чугуєва увечері 25 вересня.

На борту було 27 осіб, з них 20 - курсанти ХНУВС. Загинули 26 осіб. Вижив тільки один курсант.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: