Катастрофа Ан-26: сім'ї загиблих отримали перші виплати

Читать на русском
Міноборони перерахувало перші кошти (понад 28 млн грн) сім'ям військових, загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом.
Фото 24 каналу

Міністерство оборони України перерахувало перші кошти (понад 28 млн грн) сім'ям військовослужбовців, загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони в суботу, 17 жовтня.

Президент нагородив медалями загиблий екіпаж Ан-26Президент Володимир Зеленський нагородив посмертно медаллю За військову службу Україні військових, які загинули в катастрофі літака Ан-26 під Чугуєвом на Харківщині.

«Міністерство оборони перерахувало перші кошти для виплати одноразової грошової допомоги за військовослужбовців, загиблих внаслідок катастрофи літака АН-26Ш у Харківській області. Понад 28 мільйонів гривень спрямовано Сухопутнім військам Збройних Сил України для розподілу по військкоматах. Наступного тижня військові комісаріати перерахують ці кошти на рахунки одержувачів допомоги», - йдеться в повідомленні.

Як уточнили в Міноборони, на сьогодні рішення про виплату прийнято по 19 загиблим курсантам Харківського національного університету Повітряних Сил. Зараз продовжує працювати урядова комісія і триває робота з проведення технічного розслідування катастрофи АН-26Ш.

«Результати роботи останньої повинні бути представлені міністру оборони України до 25 листопада. Рішення щодо решти виплат буде прийнято після остаточного офіційного встановлення всіх обставин і причин авіакатастрофи», - додали у відомстві.

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні та з українськими літаками в інших країнах світуСлово і діло

Нагадаємо, військовий літак АН-26 зазнав аварії біля Чугуєва увечері 25 вересня. На борту було 27 осіб, з них 20 - курсанти ХНУВС. Загинули 26 осіб. Вижив тільки один курсант.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що виплати сім'ям загиблих в авіакатастрофі повинні бути терміновими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: