У ЗСУ відкинули версію Кучера щодо авіакатастрофи Ан-26

Читать на русском
У Повітряних силах ЗСУ назвали брехнею слова глави Харківської ОДА Олексія Кучера про те, що посадку Ан-26 затримали через інший літак, якому було надано пріоритет на приземлення.
kharkivoda.gov.ua

У Повітряних силах ЗСУ назвали брехнею слова глави Харківської ОДА Олексія Кучера про те, що посадку Ан-26 затримали через інший літак, на борту якого був син командувача повітряними силами ЗСУ Сергія Дроздова.

Про це заявили в пресслужбі Повітряних Сил ЗСУ в Facebook після виходу програми «Свобода слова» 2 жовтня.

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні або з українськими літакамиАвіакатастрофа поблизу Салоніків, Скнилівська трагедія, збиття Boeing біля Донецька та літака МАУ в Тегерані.

У програмі Олексій Кучер надав коментар по відеозв'язку. Він повторив раніше озвучену інформацію про те, що пілот літака Ан-26 перед падінням подавав запит на посадку, але отримав відповідь тільки через хвилину. Як заявив Кучер, в цей час пріоритет на посадку дали іншому борту, який був справний.

В цей час в студії був присутній командувач ПС ЗСУ Сергій Дроздов.

«Хоча на ефір пан Кучер не прийшов, в прямому включенні він ганебно перейшов на особистості і дорікнув командувачу Повітряних Сил, нібито літаку, на якому знаходився його (Сергія Дроздова) син, дали пріоритет при посадці. Мовляв ця хвилина могла вплинути на успішну посадку Ан-26Ш. Брехня і маніпуляція!», - йдеться в заяві.

У командуванні ЗС підкреслили, що інший літак ніяк не впливав на причини падіння та катастрофу Ан-26.

Військові закликали не піддаватися маніпуляціям, і користуватися даними з достовірних джерел, а політиків - не перетворювати цю трагедію в піар-кампанію.

Нагадаємо, військовий літак Ан-26 зазнав аварії біля Чугуєва увечері 25 вересня. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу і 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Вижив тільки один курсант.

2 жовтня родичам почали видавати тіла загиблих в авіакатастрофі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: