Президент анонсував з 2021 року повну відмову від паперових документів

Читать на русском
В Україні планують з 2021 року всі держпослуги перевести в режим онлайн. В тому числі можливість голосувати на виборах.
president.gov.ua

Україна з наступного року почне відмову від паперових документів і впровадження всіх держпослуг в режимі онлайн. В тому числі можливість голосувати на виборах.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час звернення до Ради у вівторок, 20 жовтня.

Спрощення роботи підприємців: чому нардепи залишили паперові книги облікуКниги обліку залишили заради того, щоб не запроваджувати обов'язковість зберігання первинних документів про походження товарів разом з електронною книгою обліку.

«2021-й рік стане початком входження країни в режим «пейперлес». Ніяких паперів. Це стосується всіх державних органів, і що найважливіше - жодна державна установа не зможе вимагати від українців ніяких довідок, виписок або інших нескінченних папірців, необхідних для отримання державних послуг», - сказав Зеленський.

За його словами, мета влади на найближчі роки - 100% державних послуг онлайн. Крім того, президент виступає за голосування на президентських виборах онлайн.

«А на наступних президентських виборах громадяни повинні мати можливість за бажанням голосувати в інтернеті», - додав Зеленський.

Нагадаємо, в держбюджеті на 2021 рік закладено збільшення витрат на Міністерство цифрової трансформації України.

Також повідомлялося, що в Україні спростили роботу фізичних осіб-підприємців (законопроект №2524), проте норма про ведення паперових книг обліку залишилася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: