Зеленський пообіцяв не скорочувати витрати на армію

Читать на русском
Бюджет на армію в 2021 році зменшувати не будуть. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час щорічного послання до Ради.
president.gov.ua

На українську армію в наступному році планується спрямувати не меншу суму, ніж було закладено в держбюджеті-2020 року, а саме - понад 177 мільярдів гривень.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час щорічного послання до Верховної ради у вівторок, 20 жовтня.

Грошей немає, але ви тримайтеся: у 2021 році Міноборони може отримати неприємний прецедентВперше за роки незалежності проєкт держбюджету не передбачає щорічне підвищення фінансування ЗСУ.

«У 2020 році бюджет на армію став найбільшим в історії України. Під час коронакризи він не зменшився ні на гривню. І не потрібно розганяти «зраду», що в 2021 році ми скоротимо витрати на армію», - заявив президент.

Він нагадав, що держбюджет-2021 ще не ухвалений.

«І тому я не дозволю цього зробити. Як мінімум, ці кошти залишаться на рівні цього року. Тобто, понад 117 мільярдів гривень. Тобто, на 15 мільярдів більше, ніж в епоху «білбордів» про армію», - підкреслив Зеленський.

Глава держави також нагадав, що Конгрес США вже затвердив військову допомогу Україні на суму 250 млн доларів, а під час візиту до Великої Британії був підписаний договір на 1 млрд 250 млн фунтів стерлінгів для зміцнення військово-морського флоту України.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський виступає в Раді з щорічним зверненням.

Раніше Зеленський пропонував узаконити приватні армії в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: