Рік і п'ять місяців роботи президента: як Зеленський виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити за тим, як президент України Володимир Зеленський виконує обіцянки. Станом на сьогодні, 20 жовтня, Зеленський дав 582 обіцянки, з урахуванням передвиборчих і програмних. Якщо рахувати з дня інавгурації (20 травня 2019-го), то у Зеленського зараз 305 зобов'язань в процесі виконання, 122 – виконані і 70 обіцянок він провалив.

З 20 вересня до 20 жовтня Зеленський дав 24 обіцянки, виконав – 6, провалив – 2.

Всі обіцянки президента можна подивитися в його профілі на сайті. Як аналітики «Слово і діло» відстежують виконання обіцянок політиків, можна прочитати тут.

Які обіцянки за місяць провалив Зеленський

Президент обіцяв, що у вересні цього року до відкриття буде готовий дитячий садок села Крупа Луцького району, а в експлуатацію введуть школу села Рідківці Новоселицького району.Обох обіцянок він не виконав.

На початку жовтня стало відомо, що в дитячому садку села Крупа все ще тривають будівельні та оздоблювальні роботи: встановлюють меблі, технічне обладнання для харчоблоку та пральні. Також завершилися тендерні закупівлі постільної білизни, іграшок, кухонного інвентарю. Дитячий садок планується відкрити в другій половині жовтня.

Що стосується школи, то її поки що теж не ввели в експлуатацію – приміщення заповнюють новими меблями і завершують документальний процес передачі їх на баланс педагогів. Очікується, що в наприкінці місяця там зможуть навчатися діти.

Що за місяць зміг зробити президент

У вересні Зеленський обіцяв, що програму «Доступні кредити 5-7-9%» розширять на фермерів, які постраждали від посухи. Кабінет міністрів ухвалив зміни в порядок надання державної підтримки мікропідприємництва і малого підприємництва, згідно з якими розширюється можливість скористатися нею фермерськими та сільськогосподарськими господарствами, які зазнають збитків через цьогорічну посуху. Так що обіцянка виконана.

Президент виконав обіцянку виділити 300 тисяч гривень компенсації для кожної сім'ї, яка втратила житло через лісові пожежі в Луганській області. Нагадаємо, що пожежі там були на початку липня. Кабмін виділив 32,6 млн грн для матеріальної грошової допомоги постраждалим від пожеж. Власникам будинків, які повністю зруйновані, виплатять 300 тисяч на родину.

Як і обіцяв, Зеленський цього року провів міжнародні заходи на рівні України і Польщі. У липні міністри закордонних справ України, Польщі та Литви створили Люблінський трикутник: учасники формату домовилися координувати дії для захисту міжнародного права в контексті російської агресії. У жовтні в Україні приїжджав президент Польщі Анджей Дуда.

Також Зеленський ініціював проведення заходів з підтримки ядерної енергетики України – він підписав указ «Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері і подальший розвиток ядерної енергетики».

Виконано зобов'язання відреставрувати скульптуру «Гірка пам'ять дитинства» в Києві. Її встановили в Києві наприкінці вересня, за підтримки Міністерства культури.

Обіцянки Зеленського за попередній місяць можна подивитися тут.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало про те, як Зеленський виконує свої обіцянки, пов'язані з війною на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: