Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський планує у 2020 році провести низку міжнародних заходів на рівні України та Польщі

27 січня 2020 року президент України Володимир Зеленський заявив, що планує у 2020 році провести низку міжнародних заходів на рівні України та Польщі. «В цілому цього року ми плануємо провести ряд спільних заходів. Вірю, що одним із таких стане візит пана президента Дуди в Україну», – заявив Зеленський (відео 9:23).
Виконано
Сказано 27 січня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/ABVJALE-vq4?t=564
  • https://mfa.gov.ua/news/dmitro-kuleba-vidkriv-u-varshavi-nove-suchasne-primishchennya-posolstva-ukraini-v-polshchi
  • https://poland.mfa.gov.ua/news/oficijnij-vizit-prezidenta-respubliki-polshcha-andzheya-dudi-v-ukrayinu
  • https://www.kmu.gov.ua/news/kuleba-chaputovich-i-linkyavichyus-zapochatkuvali-lyublinskij-trikutnik-novij-format-ukrayini-polshchi-ta-litvi
  • https://mfa.gov.ua/news/spilna-deklaraciya-ministriv-zakordonnih-sprav-ukrayini-respubliki-polshcha-ta-litovskoyi-respubliki-shchodo-zasnuvannya-lyublinskogo-trikutnika
  • https://www.president.gov.ua/news/u-prisutnosti-prezidentiv-ukrayini-ta-polshi-pidpisano-dogov-64457

Результат

Станом на середину жовтня 2020 року можна стверджувати, що вже відбулася низка міжнародних заходів на рівні України та Польщі, зокрема за участі президентів. Карантинні обмеження впливали на дипломатичні відносини, але не стали причиною відтермінування багатьох важливих міжнародних заходів, що не рідко практикувалося.

У липні 2020 року міністри закордонних справ України, Польщі та Литви створили Люблінський трикутник – учасники формату домовилися координувати дії задля захисту міжнародного права у контексті триваючої російської агресії проти України. Відповідну спільну декларацію міністри ухвалили 28 липня у Любліні. Також за участі міністрів закордонних справ України та Польщі відбулось відкриття нового приміщення Посольства України в Польщі.

У жовтні 2020 року відбувся офіційний візит президента Польщі Анджея Дуди в Україну, під час якого було обговорено низку питань та підписано договір щодо розширення доступу до об’єктів приватизації в Україні. Окрім того, було проведено українсько-польський економічний форум в Одесі за участі президентів.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».