Опитування Зеленського: чи допоможе це «слугам» на місцевих виборах

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення всеукраїнського опитування у день, коли відбудуться місцеві вибори. У коментарі «Слово і діло» експерт з політики та місцевого розвитку Олександр Солонтай зазначив, що президентська ініціатива з проведення опитування має на меті підвищити явку на місцевих виборах, й це допоможе кандидатам від провладної партії у другому турі.

«Проведення соціологічних та будь-яких інших опитувань біля виборчих дільниць є законним. Головне, щоб це не заважало людям та членам комісій працювати. Команда Зеленського цим опитуванням запрошує виборців до голосування. Фактично, Банкова хоче мобілізувати президентських прихильників, щоб підтягнути рейтинг «Слуги народу». А після 25 жовтня важливим буде інше: а саме хто потрапив у другий тур у великих містах та відповідно має шанси перемогти на виборах 15 листопада», - сказав Солонтай.

Експерт зауважив, що основною метою всеукраїнського опитування залишається мобілізація електорату.

В ОПУ роз'яснили питання щодо Будапештського меморандумуПитання про Будапештський меморандум продемонструє думку людей - чи потрібно Україні звернутися до держав-підписантів документу щодо виконання їх зобов'язань.

«Ми звісно можемо припускати, що Зеленський та його президентська партія будуть у майбутньому згадувати про це масове опитування, але тільки як частину політичних виступів, без юридичного значення. Треба все ж таки розуміти головну причину закликів Зеленського прийти на опитання - це місцеві вибори, вони хочуть мобілізувати молодь та загалом виборців, а тому докладають зусиль для підвищення явки», - сказав експерт.

Нагадаємо, Зеленський оприлюднив відеозвернення, в якому закликав українців 25 жовтня на виборчій дільниці «відповісти на 5 важливих питань».

Вже відомі всі питання, які планують винести на загальнонаціональне опитування в день місцевих виборів 25 жовтня.

Також наші аналітики проаналізували, чому опитування президента запланований саме на день виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: