У режиму Лукашенка є ще 13 днів – Тихановська

Читать на русском
Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська попередила керівництво Білорусі, що у режиму Лукашенка є ще 13 днів для того, щоб виконати вимоги опозиції.
Фото: АР

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська попередила керівництво Білорусі, що у режиму Лукашенка є ще 13 днів для того, щоб виконати вимоги опозиції. Якщо цього не станеться – в країні розпочнеться загальнонаціональний страйк.

Про це повідомляє Telegram-канал «Пул першої».

Зазначається, що білоруська опозиція висуває Лукашенку всього три основні вимоги.

«Лукашенко повинен оголосити про те, що він йде. Насильство на вулицях має припинитися повністю. Всі політв’язні повинні бути звільнені», - заявила Тихановська.

За словами опозиціонерки, якщо до 25 жовтня ці вимоги не будуть виконані, країна «мирно вийде на вулиці з народним ультиматумом», а 26 жовтня почнеться «національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажу в державних магазинах».

Вона додала, що впродовж 13 днів, які залишилися до 25 жовтня, білоруси продовжуватимуть проводити мирні акції протесту.

Нагадаємо, Світлана Тихановська заявила, що не виключає можливості надання Олександру Лукашенко імунітету від переслідувань за вчинені його режимом злочини у випадку, якщо це допоможе врегулювати політичну кризу в Білорусі.

Раніше опозиціонерка заявляла, що Олександр Лукашенко має постати перед судом через масові побиття демонстрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: