Друга хвиля коронавірусу: як боротися із фейками про COVID-19

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

В Україні зафіксували новий антирекорд захворюваності на коронавірус. Разом з тим, у МОЗ зауважують, що не всі серйозно ставляться до дотримання обмежувальних карантинних заходів. У коментарі «Слово і діло» політолог, історик Олександр Палій сказав, що люди не сприймають серйозно коронавірус через багаторічний вплив фейків, і для цього, в умовах епідемії, повинна працювати соціальна реклама.

«Треба посилювати правильну пропаганду щодо коронавірусу. Через те, що у нас у медіа багато брехні, багато хто навіть не вірить у коронавірус. Люди просто втратили відчуття, де правда, а де маніпуляція. Медіа знецінили цінність правди, тому і виникає недовіра та конспірологія», - пояснив Палій.

Палій зазначив, що через тотальну деморалізацію росте рівень недовіри під час критичної ситуації, такої як епідемія.

Новий антирекорд: за добу коронавірус виявили у майже 6 тисяч українцівЗа минулу добу коронавірус в Україні виявили у 5804 осіб, зафіксовано 89 летальних випадків. Це новий антирекорд.

На думку Палія, багато людей не усвідомлюють серйозності ситуації, тому боротися із дезінформацією та фейками про коронавірус треба на державному рівні.

«Медіа вже десятиліттями належать олігархам, тому це дуже тривалий процес і його результат в тому, що люди не можуть відрізнити правду від брехні. Щоб з цим боротися треба повернути соціальну рекламу на всі канали, щоб це було контрольовано державою. Саме соціальну рекламу. Тому, що зараз соціальна реклама тільки на суспільному телебаченні, а там рейтинги дуже низькі», - сказав Палій.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 5804 осіб, зафіксовано 89 летальних випадків. Це новий антирекорд.

Як відомо, вчора добовий показник захворюваності різко зріс, переступивши позначку у 5 тисяч нових хворих.

Нагадаємо, протягом минулої доби у світі зафіксовано 338 779 нових випадків зараження коронавірусом, що є найбільшим показником з початку пандемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: