Друга хвиля COVID-19: чи буде зростати рівень безробіття

Читать на русском
Олексій Дорошенкодиректор Асоціації постачальників торговельних мереж

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді розширити програму допомоги безробітним на період другого карантину. У коментарі «Слово і діло» економіст Олексій Дорошенко зауважив, що рівень безробіття зростатиме й основним фактором є послаблення бізнесу.

«Головний фактор, який впливає на безробіття – відсутність з боку держави підтримки бізнесу, а не подальші обмеження», – сказав Дорошенко.

Він додав, що найскладніше поточну ситуацію переживає бізнес, і це стане однією з передумов чергової хвилі безробіття.

Підтримка на час карантину: якої допомоги потребують безробітніЗаходи повинні включати допомогу з оплатою комунальних послуг і забезпечення отримання медичної допомоги, у тому числі діагностики коронавірусу, вважає експерт.

«Багатьом, я знаю, краще закриватися, ніж чогось чекати. Протягом останніх 6 років український бізнес звик до того, що виживає той, хто здатен адаптуватися, але якщо немає заробітку, люди будуть припиняти свою діяльність. Тому виживають параноїки. І параноя підказує, що зараз краще закритися», – пояснив Олексій Дорошенко.

Він підсумував, що наразі всі сфери діяльності проходять складні часи, тоді як на початку епідемії деякі види діяльності ще отримували високі прибутки.

Нагадаємо, у держбюджеті на виплати з часткового безробіття на 2020 рік передбачено 4,7 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: