Ситуація з коронавірусом в Україні: Шмигаль дав нові доручення

Читать на русском
Денис Шмигаль доручив вивчити можливість використання відомчих лікарень для збільшення ліжкомісць. Також він розпорядився посилити контроль за роботою гарячих ліній.
kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в п'ятницю, 9 жовтня, провів нараду з головами ОДА, міністрами і секретарем РНБО щодо погіршення ситуації з COVID-19 в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Апатія до епідемії: чому люди втомилися від коронавірусуНаселення не сприймає небезпеки коронавірусу й треба посилювати превентивно-інформувальні заходи, вважає експерт.

Під час наради Шмигаль констатував, що рівень захворюваності коронавірусом в Україні продовжує зростати. На сьогодні антилідером є Харківська область. За нею йдуть Київ і Одеська область. При цьому дещо пішов на спад рівень захворюваності в західних регіонах.

За підсумками наради прем'єр-міністр доручив МОЗ опрацювати питання щодо можливого залучення відомчих лікарень і установ Національної академії наук для збільшення ліжкомісць.

Також він дав доручення главам обласних і Київської міськадміністрації мобілізувати всі служби і налагодити ефективну комунікацію і координацію роботи з МВС і Держспоживслужби, зокрема щодо контролю заборони на проведення масових заходів.

Департаменти охорони здоров'я в областях і КМДА повинні відпрацювати маршрутизацію для впорядкування перевезення хворих на COVID-19.

Крім того, Шмигаль доручив головному санітарному лікарю Віктору Ляшку і главам ОДА поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній. Він уточнив, що на їх основі будуть розвивати контактні центри, зокрема, з метою швидкого розгортання системи виявлення контактних осіб хворих на COVID-19.

При цьому глава Кабміну додав, що подібні нараді будуть проходити регулярно тричі на тиждень.

Нагадаємо, 9 жовтня в Україні за добу виявили 5,8 тисячі хворих на COVID-19. Це рекордне число за весь час пандемії.

Антирекорд був зафіксований і в самому Києві - понад 500 нових випадків. Крім того, влада столиці звернулися до Кабміну через нестачу COVID-ліжок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: