В Україні на кисень для COVID-лікарень виділили понад 570 мільйонів

Читать на русском
Кабмін виділив регіонам понад 570 млн гривень на забезпечення киснем ліжок в лікарнях, які лікують хворих коронавірусом.

Кабінет міністрів виділив для регіонів понад 570 млн гривень на забезпечення киснем ліжок в лікарнях, які лікують хворих коронавірусом.

Про це під час брифінгу 10 жовтня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Друга хвиля коронавірусу: чи витримає медична система чергові антирекордиДля попередження повного локдауну треба розробляти альтернативні сценарії, проте варто враховувати і можливі маніпуляції даними та психологічну виснаженість населення.

«Вчора також під час засідання Кабінету міністрів за нашою ініціативою, Міністерства охорони здоров'я, було прийнято ряд важливих нормативних актів по боротьбі з COVID-19. Отже, ми виділили кошти нашим регіонам, всім без винятку областям. 572 млн грн на забезпечення киснем ліжок в лікарнях, відведених для лікування COVID-19. Тому що, в кожному регіоні і в кожній лікарні різна ситуація. Кому потрібні кисневі концентратори, а хтось проводить централізовано кисень», - сказав Степанов.

Він пояснив, що кошти будуть перераховані в регіони, і потім вже лікарі на місцях самі будуть визначатися, яким чином вони будуть встановлювати кисневі точки між кожним ліжком.

Нагадаємо, також повідомлялося, що Кабмін на засіданні 9 жовтня дозволив залучати приватні лабораторії до проведення ПЛР-тестів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: