Апатія до епідемії: чому люди втомилися від коронавірусу

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

В Європі зростає апатія до коронавірусу COVID-19: в окремих країнах від нього «втомилися» понад 60% населення, заявив директор Всесвітньої організації охорони здоров'я по європейському регіону Ханс Клюге. У коментарі «Слово і діло» політичний експерт Петро Охотін зазначив, що населення не сприймає небезпеки й треба посилювати превентивно-інформувальні заходи.

«Це об’єктивна втома тому, що коронавірус не супроводжується видимою катастрофою. Люди не бачать наслідків, вони тільки чують, що це небезпечно. Є смертність, але в то же час є смертність і від інших хвороб, поряд з якими ми живемо вже давно. Це психологічно втомлює люди, тому концепція пріоритету економіки виграє», - пояснив Охотін.

Він додав, що в таких умовах влада повинна посилювати просвітницькі міри й пояснювати наслідки.

Зеленський зустрівся з Джонсоном, а в МОЗ назвали головну проблему в боротьбі з коронавірусом. Головне за деньЗеленський зустрівся з Джонсоном, а в МОЗ назвали головну проблему в боротьбі з коронавірусом. Названо лауреата Нобелівської премії з літератури.

«Хвороба дуже небезпечна й кожне життя важливе, але ми має дуже важкий удар і по економіці, і по звичному життю. Тому, важко усвідомити й зрозуміти», - сказав він.

Охотін вважає, що через високий рівень апатії, населення не зрозуміє, якщо влада повернеться до жорсткого карантину.

Експерт зазначив, що попри небезпеку епідемії, населення не сприймає локдаун як шлях вирішення саме через те, що немає усвідомлення небезпеки. «Це буде просто вибух. Але ж все йде до того, що у нас ситуація буде погіршуватися. Але якщо влада поверне карантин, то ситуація буде вибухова», - підсумував експерт.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 5804 осіб, зафіксовано 89 летальних випадків. Це новий антирекорд.

Зауважимо, Київський національний університет імені Шевченка на два тижні переходить на дистанційне навчання через ситуацію з коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що в Київській області переведені на дистанційне навчання близько 30 шкіл.

«Слово і діло» вирішило розібратися, чи замінить дистанційне навчання традиційну освіту в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: