МОЗ хоче наростити число тестувань за допомогою приватних лабораторій

Читать на русском
Кабінет міністрів дозволив МОЗ залучати приватні лабораторії для тестування на коронавірус у населення.
kmu.gov.ua

Кабінет міністрів ухвалив постанову, що дозволяє залучати приватні лабораторії для тестування на коронавірусну хворобу у населення.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 10 жовтня.

Тестування на коронавірус в Україні: скільки досліджень зробили за останній місяцьЯк змінювалася кількість проведених тестів на COVID-19 в Україні. Співвідношення кількості тестів до рівня захворюваності.

«Ми бачимо, у нас виникають проблеми з кількістю тестів, які необхідні. І те, що ми робимо, особливо в Одеській області на сьогодні, в Дніпропетровській області, Донецькій області, в місті Києві - ми намагаємося постійно нарощувати цю кількість, але кількість хворих, на жаль, щодня збільшується. Що ми робимо: вчора у нас на засіданні Кабінету міністрів за нашою ініціативою було прийнято постанову про залучення приватних лабораторій до самого процесу тестування. До їх можливостей, можливостей приватних лабораторій», - сказав Степанов.

Він уточнив, що лабораторні центри будуть контрактувати можливості приватних лабораторій та проводити тестування.

«Тобто, наша мобільна бригада або лікарня, яка здійснює відбір (тобто сам мазок у людини) - вона буде передавати до приватних лабораторій, які вже будуть проводити саме тестування на відповідному лабораторному обладнанні. Це важливо. Це не означає, що зараз приватні лабораторії почнуть робити просто для людей з вулиці, скажімо так, ці тести. Ми просто не в змозі будемо це проконтролювати. Тому що, зрозуміло, що ми приватним лабораторіям будемо платити гроші», - пояснив міністр.

Нагадаємо, 9 жовтня стало відомо, що українці зможуть безкоштовно здавати ПЛР тести на COVID-19 в приватній лабораторії.

За минулу добу коронавірус в Україні підтвердили у 5728 осіб. При цьому померли 108 пацієнтів з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: