У Брюсселі закінчився саміт Україна-ЄС

Читать на русском
У Брюсселі завершився черговий саміт Україна-ЄС. Його учасники опублікували спільну заяву за  підсумками заходу.
Фото: ОПУ

У Брюсселі завершився черговий саміт Україна-ЄС. Його учасники опублікували спільну заяву, в якій розповіли про ті домовленості, яких вдалося досягти під час заходу.

Документ опубліковано на сайті Європейської ради.

В ній зазначено, що основними питаннями, які обговорювалися під час саміту, стали боротьба з пандемією коронавірусу, важливість макрофінансової стабільності, протидія інформаційним загрозам, зокрема з боку РФ, а також необхідність встановлення миру на Донбасі.

Окремо сторони обговорили хід розслідування авіакатастрофи МН17 і закликали Росію взяти на себе відповідальність та почати надавати допомогу у проведенні слідчих дій.

Європейська сторона визнала прогрес, якого досягла Україна у процесі впровадження необхідних реформ, і закликала продовжувати рух в цьому напрямку.

«Ми вітали початок земельної реформи, прийняття закону про банківську санацію та прогрес, досягнутий стосовно децентралізації. Ми вітали початок роботи Вищого антикорупційного суду», - йдеться в документі.

Водночас в ЄС підкреслили важливість прискорення процесу реформування, зокрема, в судовій системі (включаючи реформу Вищої ради правосуддя і незалежний набір чесних суддів), а також у боротьбі з корупцією, яка передбачає підтримку незалежних антикорупційних інституцій.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час саміту Україна-ЄС заявив, що безвізовому режиму нічого не загрожує.

Раніше він озвучив очікування від саміту та назвав три ключових теми зустрічі: санкції проти Росії, вакцина від коронавірусу і «промисловий безвіз».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: