Аваков просить ще майже 2 мільярди з COVID-фонду на доплати поліції

Читать на русском
Глава МВС Арсен Аваков просить виділити ще 1,9 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19 на доплати поліцейським.

Глава МВС України Арсен Аваков просить Кабмін виділити ще 1,9 мільярда гривень з Фонду боротьби з COVID-19 на доплати поліцейським.

Про це повідомляє громадська організація StateWatch в п'ятницю, 2 жовтня, посилаючись на лист Міністерства внутрішніх справ.

Фонд боротьби з COVID-19: на ремонт доріг витрачено в 9 разів більше, ніж на забезпечення лікареньБільше половини грошей з Фонду для боротьби з коронавірусом витратять на ремонт доріг в Україні.

«На початку вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся з офіційним листом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з надання додаткових 1,979 мільярда гривень на доплати поліцейським з Фонду боротьби з COVID-19 під час карантину», - йдеться в публікації.

Як розповіли в StateWatch, в своєму зверненні Аваков зазначив, що в червні цього року Кабмін виділив на доплати поліції 2,249 мільярда гривень. Станом на кінець серпня витрачено 99,4% виділених коштів.

Тому в МВС повели розрахунки, згідно з якими на доплати 50% окладу поліцейським для забезпечення правопорядку з 1 серпня по 31 листопада 2020 року потрібно ще 1,9 млрд грн.

За даними міністерства, з цих грошей зможуть отримати доплати розміром в 7,6 тис грн 54 352 поліцейських, оклад яких в середньому становить 15,34 тис грн.

Нагадаємо, в червні Аваков просив 2,5 мільярда для МВС з Фонду боротьби з коронавірусом.

За грошима з COVID-фонду також зверталися до Кабміну Міненерго та Міносвіти.

На початку вересня президент Володимир Зеленський прокоментував витрати з Фонду боротьби з COVID-19. Він, зокрема, заявив, що в фонді «є майже всі кошты». У той же час глава Кабміну Денис Шмигаль повідомляв, що антикоронавірусний фонд повністю розподілений.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: