Антикоронавірусний фонд розподілений повністю – Шмигаль

Читать на русском
На сьогодні Фонд боротьби з COVID-19 повністю розподілений, проте зберігається можливість перерозподілу коштів.
фото AFP

На сьогоднішній день Фонд боротьби з COVID-19 повністю розподілений, проте зберігається можливість перерозподілу коштів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Верховній раді під час години запитань до уряду в п'ятницю, 4 вересня.

Фонд боротьби з COVID-19: на ремонт доріг витрачено в 9 разів більше, ніж на забезпечення лікареньБільше половини грошей з Фонду для боротьби з коронавірусом витратять на ремонт доріг в Україні.

«Щодо Фонду по боротьбі з COVID-19 і його наслідками - він розподілений повністю. Є певний відсоток вже витрачених коштів. Тобто, проплати через держскарбницю. Фонд розписаний, але є можливість перерозподілу (в разі необхідності) всередині цих коштів. Однак це буде відбуватися за участю бюджетного комітету, за участю Верховної Ради - якщо така необхідність все ж виникне», - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, 2 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що інформація про надмірні витрати з антикоронавірусного фонду не відповідає дійсності, є «фейком» і на сьогодні у фонді «є майже всі кошти».

Слова Зеленського прокоментувала експертна організація State Watch, яка детально відстежує витрати з COVID-фонду. За даними експертів, на сьогоднішній день з 66 млрд грн фонду вже витрачено 19,1 млрд грн (тобто, 29%).

«Слово і діло» розбиралося, як перерозподілили бюджетні кошти з утворенням антикоронавірусного фонду.

Також наші аналітики склали детальну інфографіку щодо витрат з COVID-фонду.

Куди витрачають 66 млрд з Фонду боротьби з Коронавірусом: цифриСлово і Діло

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: