Аваков просить 2,5 мільярда для МВС з Фонду боротьби з коронавірусом

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков просить виділити 2,5 мільярда з антикоронавірусного фонду на доплати структурам МВС на період карантину.

Глава МВС Арсен Аваков попросив у Кабміну виділити 2,5 мільярда гривень на доплати поліцейським, нацгвардійцям і прикордонникам на час карантину.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на лист МВС.

Згідно з повідомленням, в травні Міністерство внутрішніх справ звернулося до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з офіційним листом з питання виділення коштів з Фонду боротьби з COVID-19.

У зверненні МВС зазначається, що «кошти в розмірі 2,5 мільярда гривень планується направити на виплату доплати в розмірі до 50% заробітної плати військовослужбовцям Національно гвардії України та Державної прикордонної служби, особам рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейським, що забезпечують життєдіяльність населення», як це передбачено окремою урядовою постановою.

Також МВС попросило 171 мільйон гривень на доплати медичним та іншим працівникам, які надають допомогу хворим на COVID-19 в медустановах Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що гроші з Фонду боротьби з COVID-19 хочуть направити на ремонт доріг.

Також повідомлялося, що в Україні вже витратили майже половину Фонду по боротьбі з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: