Венедіктова не відкрила справу стосовно нардепа від «Слуги народу» – «Схеми»

Читать на русском

Українські журналісти з'ясували, що очільниця Офісу генпрокурора влітку 2020 року відмовила Національному бюро у відкритті справи.
Павло Халімон

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова відмовила Національному антикорупційному бюро у відкритті кримінального провадження стосовно народного депутата від фракції «Слуги народу» Павла Халімона.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів програми «Схеми».

За даними журналістів, влітку 2020 року до НАБУ звернувся колишній народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олег Дмитренко із заявою про вчинення злочину нардепом Халімоном. Разом із заявою він долучив записи на диктофон розмов з особою, голос якої схожий на депутата Халімона. НАБУ направило до генпрокурорки Венедіктової звернення з проханням порушити справу за вказаним фактом, проте очільниця Офісу генпрокурора відмовилася. Справжність нищевказаних документів «Схемам» підтвердили в НАБУ.

За твердженнями Дмитренка, його компанія співпрацює з державним дослідним господарством «Іванківці», а саме використовує для вирощування урожаю державну землю за оплату, а також за гроші купує зібраний урожай. Проте нещодавно рішенням суду на вказаний урожай було накладено арешт в межах кримінального провадження про нібито передачу культур державним підприємством приватному за собівартістю. Після цього, за словами ексдепутата Дмитренка, на нього вийшов нардеп Халімон.

«Я набрав Халімона і запитав: «Павле Віталійовичу, в чому справа?». А він каже: Добре, я з вами зустрінуся». І перша зустріч відбулася в Адміністрації президента в кабінеті номер 350», – повідомив «Схемам» Дмитренко.

Також він передав журналістам аудіозаписи розмов з нібито нардепом Халімоном. На них останній завуальовано вимагав 40 млн грн неправомірної вигоди на зняття арешту з урожаю та подальшою співпраці між державним дослідним господарством «Іванківці» без перепон.

Нагадаємо, Венедіктова так само спочатку не відкривала справу стосовно іншого нардепа Олександра Юрченка. Щоправда пізніше зробила це і підписала йому підозру. За клопотанням НАБУ Юрченка взяли під варту із альтернативою застави, яку за нього внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: