Боротьба з пропагандою: чи підтримають в ООН пропозицію Зеленського

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Президент України Володимир Зеленський запропонував ООН створити в Україні штаб-квартиру з протидії пропаганді та дезінформації. У коментарі «Слово і діло» політолог Дмитро Купира зауважив, що ініціативи щодо захисту інформаційного простору краще пропонувати на регіональному рівні, де Україна може заручитися підтримкою союзників.

«Ідея гарна, але деякі члени Радбезу й самі є джерелом поширення цієї пропаганди, тому навряд чи на такому рівні ініціатива України знайде підтримку. Вирішувати цю проблему треба починати на регіональному рівні. І такі ініціативи вже були. Це вже відбувається в ЄС та на євроатлантичному просторі», – сказав Купира.

Політолог звернув увагу на те, що Україна повинна активніше долучатися до таких проєктів, що вже існують.

Україна не йде на шантаж у переговорах щодо Донбасу – ЗеленськийПрезидент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не йде на шантаж у переговорах щодо Донбасу.

«Якщо говорити про щось нове, можна ініціювати на рівні ГУАМ. Наразі це міжнародна організація, де Україна є найактивнішим актором, але сама організація дуже слабка. І це могло б її посилити. Також можна було б запустити проєкти у співпраці з Балтійськими країнами та Польщею», – прокоментував Дмитро Купира.

Нагадаємо, 14 вересня президент Володимир Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки, яка має визначити основні напрями політики країни в цій сфері.

Документ заснований на трьох принципах: стримуванні, стійкості та взаємодії.

Раніше в РНБО озвучили песимістичний прогноз щодо COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: