В ООН ухвалили резолюцію щодо Білорусі

Читать на русском
Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію, в якій закликала владу Білорусі почати діалог з Координаційною радою опозиції.

Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію, в якій закликала владу Білорусі почати діалог з Координаційною радою опозиції. Резолюція була запропонована Німеччиною від імені Євросоюзу.

Про це йдеться на сайті ООН в п'ятницю, 18 вересня.

У документі говориться, що Рада «закликає білоруську владу вступити в діалог із політичною опозицією, включаючи Координаційну раду і громадянське суспільство, щоб гарантувати повагу законодавства про права людини, в тому числі цивільні і політичні права».

Відзначається, що влада Білорусі не виконала своїх зобов'язань у сфері виборчих прав громадян під час президентських виборів 9 серпня.

РПЛ планує провести «інтерактивний діалог» щодо становища в Білорусі. Моніторингом ситуації в країні запропоновано зайнятися верховному комісару ООН з прав людини Мішель Бачелет.

У документі до Бачелет адресовано прохання «вести ретельний моніторинг стану в області прав людини» в країні в контексті президентських виборів, котрі відбулися в країні.

До кінця року вона має підготувати «усну проміжну доповідь» на цю тему, «за якою послідує інтерактивний діалог», а також підготувати всеосяжну письмову доповідь для обговорення на наступній, 46-й сесії Ради, яка має відбутися у першій половині 2021 року.

Нагадаємо, ОБСЄ буде розслідувати порушення прав людини в Білорусі.

Також відзначимо, в Литві відреагували на закриття кордону Білоруссю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: