В ООН закликали припинити вогонь у всіх світових конфліктах через пандемію

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав міжнародну спільноту домогтися припинення вогню у всіх збройних конфліктах у світі до кінця року.
unmultimedia.org

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав міжнародну спільноту домогтися припинення вогню у всіх збройних конфліктах у світі до кінця року. На це залишилося 100 днів.

Про це Гутерреш сказав, виступаючи на сесії Генасамблеї ООН.

Він уже закликав країни припинити вогонь у березні, однак тоді не всі почули цей заклик.

«Коли вибухнула пандемія, я закликав до глобального припинення вогню. Сьогодні я закликаю міжнародну спільноту докласти нові зусилля, щоб втілити цей заклик в життя до кінця цього року. У нас є рівно 100 днів... Під час пандемії є тільки один переможець в конфлікті: сам вірус», - сказав генсек ООН.

За словами Гутерреша, його первісний заклик підтримали 180 держав-членів, а також релігійні лідери, регіональні партнери, представники громадянського суспільства, а також бойовики у деяких країнах.

«Настав час для колективних нових зусиль, спрямованих на досягнення миру і примирення. Я закликаю активізувати міжнародні зусилля - під керівництвом Ради Безпеки - для досягнення глобального припинення вогню до кінця цього року. У нас є 100 днів. Час не чекає. Світу необхідна глобальне припинення вогню, щоб зупинити всі «гарячі» конфлікти», - додав він.

Раніше в ООН назвали число жертв війни на Донбасі серед мирних жителів.

Також нагадаємо, Генсек ООН назвав перемир'я в Україні «обнадійливим».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: